4. decembar 2018. sa početkom u 10h
Mtel Digitalna fabrika
2-6 Vuka Karadžića, Podgorica

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu – CEPS Vas sa zadovoljstvom poziva da uzmete učešće na događaju “Mentorstvo socijalnih preduzeća”, koja se realizuje u okviru programa Razvoj socijalnih preduzeća (Social Business Development), čiji je cilj podrška preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja.

Program Razvoj socijalnih preduzeća, razvili su CEPS i EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za preduzetništvo) u cilju podrške preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja. Program pored mentorske podrške ima za cilj i unaprijeđenje preduzetničkih znanja i vještina, tako da će ovom prilikom biti predstavljena knjiga “Pank Poduzetnici”, koja prati 15 godina borbe za humaniju ekonomiju naših kolega iz ACT Grupe iz Čakoveca (Hrvatska).

Sa Teom Petričevićem, direktorom i osnivačem ACT Grupe, razgovaraćemo o tome kako su tinejdžerski pankeri postali uspješni društveni preduzetnici koji trenutno upravljaju konzorcijumom s 50 zaposlenih. Takođe, razgovaraćemo o globalnom pokretu “Impact revolucija”, impact investitorima, društvenom preduzetništvu i društvenim inovacijama.

Pridružite nam se u utorak 04. decembra u Mtel Digitalnoj fabrici!

Učešće je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, tako da Vas molimo da rezervišete svoje mjesto do ponedjeljka 03. decembra!

Za prijavu i sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: ceps@cepsmn.org.

Agenda

09:30 – 10:00              Registracija učesnika

10:00 – 10:10              Predstavljanje programa “Mentorstvo socijalnih preduzeća” (Anto Janković, CEPS)

10:10 – 11:00              PANK PODUZETNICI: Kako su tinejdžerski pankeri postali uspješni društveni preduzetnici? (Teo Petričević, ACT Grupa; Moderator: Anto Janković)

11:00 – 11:30              Pitanja publike i diskusija

11:30 – 12:00              Koktel i Networking

CEPS je vodeća organizacija u Crnoj Gori koja se bavi promocijom i razvojem društvenog preduzetništva, socijalnih preduzeća i društvenih inovacija. Program Razvoj socijalnih preduzeća (RSP) razvili su CEPS i EFSE AKADEMIJA ZA PREDUZETNIŠTVO u cilju podrške preduzetnicima da svoj biznis iz početne dovedu u fazu rasta i razvoja (www.cepsmn.org).

Program je kreiran kako bi procijenio postojeće poslovne modele i osnažio preduzeća da u svojoj ranoj fazi implementiraju osnovne principe poslovnog planiranja i redovno procjenjuju kratkoročne operativne poslovne planove, zasnovane na ključnim indikatorima poslovanja, kao i da unaprijede menadžerska znanja i vještine ključnog osoblja. Na taj način želimo podržati društvene preduzetnike da ostvare uticaj i kreiraju značajne promjene u zajednicama u kojima posluju.

***

EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za preduzetništvo), inicijativa EFSE Development Facility, obuhvata niz programa za podršku startup-ovima u cijelom EFSE ciljnom regionu. Radeći zajedno sa lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, Akademija za preduzetništvo pruža preduzetnicima i njihovim novim biznisima usmjeravanje, resurse, mentorstvo  i mogućnosti umrežavanja, što povećava šansu da dobiju finansijsku podršku i druga sredstva neophodna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna preduzeća. Na ovaj način, Akademija za preduzetništvo i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem preduzetnici mogu uspjeti – podstičući duh EFSE-a kao “Fond za preduzetništvo” (www.efse.lu).